16.1.2010

Talipallo ja pullaa

Poikanen on muutamassa viikossa hurahtanut pulkkailuun ihan tosissaan. Tänään ulkoiltiinkin sitten ihan urakalla ja olimme ulkona lähes kaksi tuntia. Sain laitettua vähän huonolla hoidolla olleen lintulaudankin kuntoon, että on jotain evästäkin tarjolla, jos siihen joku tirppana sattuu eksymään.

Kävin kaivamassa aitasta tuon roikkuva-mallisen lintulaudan, kun en älynnyt sulan maan aikaan laittaa ruokinta-alustaa pystyyn. Viritin sen sitten piha-keinuun.

Keittiön ikkunasta onkin sitten hyvä tarkkailla siivekkäiden elämää kiikarin ja kameran avustuksella. Jouluseutuun laittamani kauralyhde on ollut yhden keltasirkun vierailun jälkeen koskemattomana. Odotellaan josko siihenkin ilmaantuisi lintuvieraita jossain vaiheessa.

Tänään sain myös leivottua viimeinkin sitä paljon puhuttua pullaa :) Tein pari pellillistä korvapuusteja sekä muutaman pyöreän pullan laskiaista varten valmiiksi pakkaseen. Ihmettelen vieläkin miten ne onnistuivat niin hyvin; tuli hyvä sitko, taikina kohosi hienosti ja oli tosi helppoa leipoa. Ei käy mulle usein...Tässähän näitä

Eilen sain kiinnostavaa postia. (jonka postikuski oli rutannut laatikkoon kaksinkerroin, murh!). Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos lähetti pienriistakyselyn metsästysvuodesta 2009. Vaikka minun viime syksyn saaliini ei hirveästi saalistilastoja hetkautakaan, on kuitenkin aina mielekästä osallistua tällaisiin tutkimuksiin, varsinkin kun siitä on riistanhoidollista hyötyä.Riistanhoidosta tulikin mieleeni, että oman pihapiirimme riistakantaa olisi syytä harventaa... Viime yönä oli nimittäin taas käyty harrastamassa puutarhanhoitoa. Omenapuun alaoksistoa oli silputtu lisää ja näemmä myös luumupuu sopii ristihuulen ruokavalioon. Lisäksi tämä pitkäkoipinen hortonoomi suunnittelee myös ruusujen leikkausta näin lopputalvesta...Tämä kuva on parin vuoden takaa, mutta lieköhän asialla sama kaveri ?

Ei kommentteja: