20.1.2010

Kotiliesi

Silloin tällöin on tullut luettua vanhoista Kotiliesi-lehdistä hauskoja mainoksia Hota-pulverista ynnämuista kaikenparantavista tropeista, joita jokaisessa kodissa tuli ennenvanhaan olla. Viime vuoden lopulla iski idea, että voisi olla hauska lukea lehteä nykypäivänä aina sen ilmestymisen aikoihin ja katsoa mitkä ovat olleet kulloisenkin kuukauden ja vuodenajan tärkeimmät jutut.
Lehti on siis tullut mieheni isomummolle, Miinalle, vuonna 1932 ja se on julkaistu kaksi kertaa kuukaudessa. Jatkossa aionkin poimia lehdestä omasta mielestäni kiinnostavimmat artikkelit ja hauskimmat mainokset teidän muidenkin iloksi :)

Ajatuksenani oli käsitellä vuoden 1932 koko vuosikerta, aloittaen tammikuusta. Koska aika näyttää taas rientäneen ja loppukuu jo häämöttää, aloitan tämän projektin heti helmikuun alusta. Sitä odotellessa !

7 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Nuo vanhat lehdet ja mainokset on ihania. Meilläkin on isoja kasoja odottelemassa, että ehtisi lukea. Kiva kun teet katsauksen niihin!

Kirsi kirjoitti...

Voi mitä aarteita... ei meillä vaan lehtiä löytynyt kätköistä. Innolla odotan tulevia postauksia tästä:)

Minsu kirjoitti...

Pikkutyttönä viltillä leikkiessäni ja hirren päällä istuillessani ihailin mm. juuri tuon kuvaamasi lehden kansikuvaa. Se oli mielestäni niin kovin kaunis verrattuna sen aikaisiin (huom: 80-luvun alku!!!) kansiin. Mielenkiinnolla jään odottamaan poimintojasi :)

Minsu kirjoitti...

Ja piti kirjoittamani, että: VINTILLÄ leikkiessäni... no saattoi siellä olla vilttikin :)

Siiri kirjoitti...

Niina ja Kirsi; Tämä vuosikerta on sidottu kansiin miehen mummon toimesta jälkikäteen ja teetetty ihan kirjaksi. Varmaan siitä syystä niin hyvin on säilynytkin :)

Minsu; Joo, noi kaikki "maalatut" kansilehdet on ihania. Minä kyllä ihan luin ekasta kommentistasi, että VINTILLÄ, eli ihan sama mitä kirjoitat, ymmärrän kyllä :)

Maelka kirjoitti...

Ihania kaikki vanhat lehdet. Itsellänikin on jokunen kirppikseltä ostettu. Hauskaaa luettavaa myös ovat ja niistä löytyy ihania nostalgisia kuvia katseltavaksi.

Siiri kirjoitti...

Maelka; Vanhoja lehtiä kannattaa todella vaalia ja haalia :)

Itse en ole juuri meilläpäin kirppareilla tosi vanhoihin lehtiin törmännyt tai osannut edes katsella sillä silmällä.