8.1.2010

Remonttihommia

Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus viimeinkin saada poikasen kammarin remonttia eteenpäin. Huoneen tyhjensimme jo reilu kuukausi sitten ja mies raotti vähän lastulevyn kulmaakin, nähdäkseen mitä hirsiseinälle kuuluu. Siihen se sitten jäikin. Pari kertaa olemme käyneet kaupungissa kiertelemässä ja katselemassa maaleja ja ei-oota.

Poikasen kammari on talon pohjoisen puoleisessa päädyssä ja siihen on myös oma sisäänkäyntinsä. Tämä nurkkakammari on toiminut aina aiemmin talon "nuorenparin" huoneena ja oli alunperin vain puolet sen nykyisestä koosta.

Oman sisäänkäynnin ja tämän tilan läpi ohjattiin arvovaltaisemmat vieraat saliin kestittäviksi. Nykyisin "salissa" on makuuhuoneemme ja salin paikkakin on siirtynyt ajan saatossa lähemmäs tupaa ja keittiötä, niinkutsuttuun välikammariin.

Vielä 50-luvulla huoneen eteisestä johtivat portaat vinttiin ja sitä lämmitettiin pönttöuunilla. Nyttemmin huone käsittää reilut 10 m2 yhtenäistä tilaa. Uunikin on purettu.

Viimeisimpänä kamari on ollut käytössä miehen siskon makuukamarina ja sen jälkeen miehen työhuoneena. Tästä huoneesta muutimme toimistomme tänne nykyiseen tilaan, vintin eteiseen.

Jonkinlainen ideakin huoneen ulkonäöstä alkaa pikkuhiljaa hahmottua, mutta työhön on ollut vain jotenkin hankala tarttua. Osasyynä tähän on varmasti viimeissimmästä, suuremmasta remontista jäänyt väsymys, sekä varmastikin myös ajan puute. Kellariremontin valmistumisesta (no, myönnetään, ettei se ihan viimeistelty ole vieläkään..) on vasta vähän aikaa ja se söi niin valuuttaa, kuin hermojakin. Mutta siitä projektista laitan materiaalia jos joskus jaksan...

4 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Hei, löysin blogiisi Rekouksen kautta, ja alan seurailla, kun mielenkiinnon kohteet on niin samat! Käy osallistumassa, blogissani on arvonta meneillään :)

Siiri kirjoitti...

Hei vaan,

kiitos kommentistasi Niina!

Ilman muuta visiteeraan blogiisi :)

Katja kirjoitti...

Heti tulinkin vastavierailulle ja löytyi näin mukava uusi blogi! Sait heti uuden lukijan :)
Tsemppiä remppaan!

Siiri kirjoitti...

Katja, kiitos kommentistasi ja tervetuloa vaan ! :)

Kiitos tsempityksestä, sitä tarvitaan aina välillä...