5.1.2010

Pihabongaus

Luontainen kiinnostus siivekkäisiin ja muihin metsäneläviin ja minulla on ollut jo lapsesta saakka ja jonkinmoista bongailua harrastan joka päivä, pitämällä vain yksinkertaisesti silmät auki (ja kiikarit hollilla). Silti on mukava osallistua vuosittaiseen Birdlifen järjestämään Pihabogaustapahtumaan , joka järjestetään tänä vuonna viidennen kerran.

Aiempina vuosina on saldoni ollut 5-6 lajia, mutta tänä vuonna on tunne, että määrä ja pienemmäksi. Syynä tähän on se, että en ole tänä vuonna niin ahkerasti harrastanut lintujen talviruokintaa, kuin aikaisempina vuosina. Mutta, vielä ehtii jokainen väsätä kunnon tarjottavat ennen tammikuun viimeistä viikonloppua ! Ja voisihan sen yhden tunnin viettää pöllömminkin...


"Makkonen" pakkasella.2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Meillä ei ole pihalla näkynyt YHTÄ AINOATAKAAN lintua koko talvena. Yli kuukausi sitten laitettiin ruokintapaikalle ruokaa odottelemaan, mutta ei ole kukaan sinne löytänyt.

Saa nyt nähdä vieläkö sinne joku löytäisi. Joskus käy niin, että meillä ei käy tipun tipua koko talvena, kunnes sitten helmikuussa alkaa vilinä käymään.

Kovasti toivon, että kävisi kun iloisena hymy leveänä tykkään seurailla lintusia :)

Siiri kirjoitti...

Meilläkään ei ole kamalasti lintuja nyt ollut. Pakkaset karkottivat ne varmaan parempiin ruokapöytiin.

Meillä toisaalta navetassa säilytetään jonkinverran rehuviljaa ja ainakin talitintit pääsevät sinne.

Minäkin uskon, että kun kelit leuttonee ja päivä pitenee, niin linnut suunnistaa takaisin tutuille pihoille, kun ruokakaan ei ole enää niin tiukassa, kuin pakkasella.