26.5.2010

Pihapuuhastelua ja ornitologiaa

Ensinnäkin pahoittelut kaikille, joiden blogeja en ole ehtinyt kommentoimaan tai joita kommentoin auttamattomasti myöhässä :) Aika on kulunut puuhastellessa, niin sisällä, kuin ulkonakin.

Tällä hetkellä suurimman osan ajasta vievät kukkapenkit, marjapensaiden siistiminen ja tukien uusiminen sekä takapihan pation teko. Sateen sattuessa puuhastellaan sisällä, takkahuoneen sisustuksen kanssa (joo, edelleen vaiheessa) sekä lopetellaan alakerran kuraeteisen viimeistelyä.


Koleista keleistä huolimatta, illat ovat kauniita ja selkeitä. Omenapuun kukinnot hieman jurovat, kelin kylmettyä, mutta kriikuna kukki kauniina jo viime viikolla.


Eilen illalla saimme pihaan myös uusia lintuvieraita. Vaikka keltavästäräkki pesii koko maassa, näyttäytyivät nämä undulaatit (miehen sanoin), minulle ensi kertaa.


Pahoittelen kuvan huonoa laatua, matkaa kohteeseen oli reilut 25 metriä ja välissä keittiön tuplaruutuikkuna. Lisäksi tämä laji, tuntuu olevan kovinkin arka tapaus. Jokatapauksessa kesäpukuinen koiras, oli aika nätti näky vihreällä nurmella :)

7 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Eipä tarvi pyydellä anteeksi :) ainakin mulla on ihan sama tilanne ja epäilen vähän, että niin monella muullakin. Ollaan sitten talvella enempi koneella :)

Katja kirjoitti...

Vau! Mulla on vielä tuo lintu bongaamatta.

Famu falsetissa kirjoitti...

Pihassa on juuri nyt jokaisella joka sellaisen omistaa niin paljon puuhaa ettei oikein tahdo aikaa riittää muihin harrastuksiin. Kaunis tuo keltavästäräkki, en ole pitkään aikaan sellaista nähnyt.

Minsu kirjoitti...

Enpä ole minäkään tuollaista livenä nähnyt. Kiva bongaus! Mies sanoi ääneen eilen, että oli katsellut, että pitäisi kotipihan nurmikko jo ajaa! Siis kyllä, minun mieheni, jota pihahommat ei vähempää voisi kiinnostaa. Ja lupautui vielä itse ajamaankin sen nurmen. Sitä tässä nyt sit odotellessa :)

Aliisa kirjoitti...

Aina näissä ihanissa blogeissa oppii jotain uutta. Voisi silmiänsä hieraista, jos noin eksoottisen näköinen lintu tepastelisi pihalla, mutta nytpä tuntee tapauksen. :)
Mukavaa viikkoa!

Siiri kirjoitti...

Niina ja Famu falsetissa; Niin minäkin ajattelin, että syksyn pimetessä joutaa taas jurottaa koneella :)

Katja, Minsu ja Aliisa; On kyllä kiva, jos pihaan eksyy joku epätavallisempi vieras, voi samalla kartuttaa omaakin tiétämystään :)

Minsu, joko se nurmi on ajeltu? ;)

Aliisa; Mukavaa (loppu)viikkoa ja tervetuloa lukemaan. Yritän ehtiä piipahtaa blogissasi! :)

Minsu kirjoitti...

No nyt on ajettu!