9.5.2010

Äitienpäivää.

Meillä tämä toukokuun toinen sunnuntai valkeni hyvin sumuisessa säässä. Sumun aiheuttaman hämärän kirkasti miehen loilottama onnittelulaulu ja poikasen ojentama äitienpäiväkortti, yhden "kettukarkin" (lue Pihlaja) kera :)

Aamupalapöytä oli katettu, poikasen vaippaan tarjoamat yllärit pesty ja aamuvellit nautittu. On ihanaa edes kerran vuodessa herätä tuoreen kahvin tuoksuun ja tulla valmiiseen pöytään!

Äitienpäivän juhlimisen aloitimme oikeastaan jo eilen. Kävimme miehen vanhempien luona päivällisellä ja otimme kipakat löylyt rantasaunassa. Kaikessa rauhassa. Järveen emme vielä uskaltautuneet, appivanhemmat käyvät jäissä perinteisesti jo vappuna.Anopille veimme perinteisen äitienpäiväruusun sijaan lasitavaraa. Löysin viime syksynä netistä tämän ihanaisen kastehelmi kerrosvadin. Appivanhemmat ovat saaneet sarjaa tässä värissä aikoinaan häälahjaksi ja tätä sarjaa on täydennetty yhdessä miehen siskon kanssa, milloin milläkin osalla.

Oma äitienpäiväruusun etsiminen alkoi saada koomisia piirteitä jo torstaina ja miehen suivaannuttua herrakauppiaan tyhjiin hyllyihin, sain häneltä suuren kerrotun äitienpäiväruusun sekä orkidean. Tarkoituksenahan hänellä oli ostaa kaksi, televisiossakin mainostettua, runkoruusua.Mies kirosi kauppiaan, television sekä kaikki eläkeläiset, joiden hän oletti käyneen tyhjentämässä nämä hyllyt jo aamutuimaan. Minä yritin häntä naurua pidätellen tyynnytellä. Miehen suivaantumista ei helpottanut se, että eilen hänen oman äitinsä oven edustalta näitä paljon puhuttuja ruusuja löytyi, kaksin kappalein :)

Tänään äitienpäivämme jatkuu vierailulla mummojen ja isomummojen luo. Lisää kakun syöntiä siis tiedossa. Eilen anopin luona söimme appiukon "leipomaa" kaupan kakkua , jollainen näkyi myös meidän aamukahvipöydässä tänä aamuna. Huoh, isänsä poika ;)

Hyvää ja kaunista äitienpäivää, kaikille Ihanille Ä i d e i l l e  !

6 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Oikein ihanaa aitienpaivaa sinnekin!

Taalla vietetaan aitienpaivaa talvella.

Katja kirjoitti...

Oijoi mikä kerrosvati! Juuri tuosta turkoosista olen haaveillut ja pitkään. Huutiksesta en ole vielä raaskinut huutaa kun hinnat ovat aina kohonneet liian suuriksi.

Siiri kirjoitti...

Tuula; En tiennytkään, että teillä on äitienpäivä eri aikaan.

Katja; On se aika koree :) Ihan kohtuuhinnalla mielestäni sain, nettimarkkinan kautta.

Siiri kirjoitti...

Ja tosiaan! Marika ja Saara; Tervetuloa lukemaan! :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Voi että toi Kastehelmi on kaunis sarja, ihan minkä värisenä vaan. Nyt vasta älysin sen olemassa olon kun tuli täks vuodeks omenaa ja kirkasta myyntiin.

Siiri kirjoitti...

Sanna-Mari; Kastehelmi on kyllä omalla tavallaan kaunis. Tuon omenanvihreän kun kaupassa näin, en ollut ihan varma pidänkö siitä :) Enkä ole ihan varma vieläkään :D