1.6.2010

Uuden kasvua

Sadetta ja koleaa on piisannut, mutta nyt todellakin alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä, että kesä tulee. Heti, kun aurinko näyttäytyy, tekee mieli hoilata suvivirttä tippa linssissä :)


Sateessa on toki puolensa, ainakin meidän viljat "huusivat" vettä, vielä viikko sitten. Nyt kasvustot ovat venähtäneet kivasti, kylmästä huolimatta.


Puin päälle edellispäivien mukaisesti ja olin läkähtyä. Huonolla kunnolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, kun työntää ylämäkeen kolmetoistakiloista natiaista rattaissa, jossa on puolityhjät kumit. Mitenkä se pumppaaminen aina kehtuuttaa.

Viikkona muutamana, olen seurannut pajulinnun touhuja keittiön ikkunasta. Pikkuruinen lintu pujahteli ovelasti pensaan juurelle ja lennähteli puolihuolimattomasti tiehensä. Harhautukset lähinnä huvittivat, sillä kuloheinä linnun nokassa paljasti aikeet melko nopeasti.


Ohimennen kurkkailin pesän tilannetta ja loppuviikosta pesää olikin jo sisusteltu höyhenillä. Lauantaina uunilinnun kotia koristi yksi muna ja sunnuntaina munia oilkin jo viisi. Nyt äiti hautoo ja kurkkii reiästä ohikulkijoita.


Kesäkukat on suurilta osin vielä hankkimatta. Suuntaan puutarhalle sitten, kun ei ole enää jatkuvaa hallan vaaraa. Minä kun en kuitenkaan muista harsotella kukkia iltaisin. Pari viikkoa sitten ostin tosin kaksi runko verenpisaraa ja istutin äitienpäiväruusun ulkoruukkuun. Ne saavat piisata siihen asti, kunnes kelit lämpenevät.


Penkeissä on kuitenkin jo jotain kukkivaa, jotka antavat vähän väriä pihaan.

4 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Oi, hieno kuva uunilinnun pesästä. Sinulla on kadehdittava tilaisuus seurata pesän tapahtumia. Hyvä on myös saada tietää, että vilja kasvaa. Saadaan leipää.

Kirsi kirjoitti...

Mä taas seurailen ikkunasta, kun leppälintu käy ruokailemassa aitan seinällä, mahtaa siinä seinällä olla jos jonkinmoista hyönteitä... näyttää melkein kolibrilta välillä:)

Marika kirjoitti...

Mukavia kuvia.Taas :)
Käyn aina blogissasi nauttimassa annoksen luontokuvia.Niin kauniita..

Siiri kirjoitti...

Famu, Luonnontarkkailu lähietäisyydeltä, sen kaikissa muodoissa, on etuoikeus :)

Valitettavasti kasvatamme vain rehuviljaa, mutta saadaan sitten hyvää maitoa niiltä lypsäviltä, jotka ohraamme syö :)

Kirsi; Leppälintu on kaunis lintu. Meillä niitä ei näy kuin vierailevina tähtinä joskus harvoin.

Marika; Voi kiitos, ehkäpä onnistuneisiin otoksiin on syynä kohtalainen kamera :)