12.4.2010

...västäräkistä vähäsen...

Kuten edellisessä postauksessa vähän arvelinkin, västäräkit ovat saapuneet! Kävimme miehen ja poikasen kanssa kävelyllä, ihan vallan väylällä tutkimassa sortuneen tien tilannetta.


Valtion tien alittaa iso rumpuputki, jonka todetaan vuodesta toiseen, olevan riittämätön tuomaan kaiken sen tulvaveden, joka suopelloiltamme valuu. Jokavuotiseen ohjelmanumeroon siis kuuluu, että vesi syövyttää rummun kohdalta tien poikki.

Kävimme toteamassa, että Destia oli saanut ilmeisen monta puhelinsoittoa äkäisiltä tienkäyttäjiltä. Monttuun oli ajettu pari kuormaa hiekkaa ja tasottu tie taas kulkukelpoiseksi.

Oma peltomme sensijaan, ei näyttänyt kulkukelpoiselta. Lohko näytti lähinnä lintujensuojeluvesistöltä. Mutta ei se mitään, se kelpasi pikkuötököitä napsiville västäräkeille ja toisekseen edellisellä kasvukaudella pidimmekin sen riistakesantona :)Kotiin palatessamme eivät luonnonihmeet loppuneet. Pellolle olivat poissaollessamme asettuneet taloksi, niin töyhtöhyyppä pariskunta, kuin joutsenetkin. Joutsenet ovat kylläkin ohikulkumatkalla, mutta hyypiöt todennäköisesti katsovat tutun pesäpaikkansa eteläpellon notkanteesta.

En vaan jaksa väsyä näiden luontojuttujen hehkuttamiseen, kevät vaan on niin ihanaa aikaa! 

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Västäräkki on vielä näkemättä, mutta töyhtöhyypän jo bongasin! Samoin oli joutsenia lammeksi muuttuneella pellolla :D

Pau kirjoitti...

Ihanaa, neiti kevät on täällä ja pian kesäkin:) Pohjois-Satakunassa oli pääsiäisenä ekat västäräkit! Kivaa kevätviikkoa ja muistahan täytellä Luontoliiton kevätseurantaa kun nautit keväästä > luontoliitto.fi

Niina kirjoitti...

Samat linnut on bongattu täälläkin!

Siiri kirjoitti...

Katja ja Niina; Toivotaan, ettei tulisi enää mitään takatalvia, ja västäräkeille riittäisi evästä.

Pau; En olekaan tutustunut Luontoliiton seurantaan aiemmin, ihan vain olen maatilan luontokartoituksen liitteeksi kerännyt aina omaa havaintovihkoa. Kiitos linkkivinkistä:)