19.4.2010

Naamioitumisen mestari

Kelit ovat muuttuneet kovin syksyisen oloisiksi. Koko viikonlopun, ainakin täällä itäisessä Suomessa myrskysi. Oleskelimme hyytävän tuulen vuoksi pääosin sisätiloissa ja laitoimme poikasen huonetta valmiiksi. Tänä aamuna lämpömittari näytti 7 astetta pakkasen puolla, mutta nopeasti elohopea kipuaa lämpöasteiden puolelle, kun aurinko nousee.


Lunta on vielä varjopaikoissa, kuten sireenin suojassa. Vai onko se lunta sittenkään? Itse en huomannut mitään normaalista poikkeavaa miehen kysyessä asiasta, mutta tarkempi tarkastelu osoitti lumipaakulla olevan kaksi silmää ja korvatkin...


Mies oli lähtenyt viideltä työhommiin ja pupunen oli vetänyt sikeitä. Se ei antanut autojen tai traktorin häiritä itseään. Herättyään yöunilta, jänö venytteli, pesi naamansa ja suki vähän turkkia. Niin mies, kuin postipoikakin kävelivät vierestä, eikä se korviaan lotkauttanut, painui vain vähän tiiviimmin kiven kupeeseen.

Kylmähermoinen on tämä otus. Ja, onhan se oltava, kun paljaalla maalla kulkee tuon värisessä nutussa. Rupesin miettimään, tokko tästä kesää onkaan vielä tulossa, kun jänöllä on vielä noin valkea turkki. Kyllä se luonto nimittäin tietää.


Kuorma-auto oli kuitenkin unihiekat silmistä karistaneelle jänikselle liikaa. Sitten mentiin ja isolla pompulla. Puutarhaan se jäi jotain kaivelemaan, liekö nyt jo painunut metsään, esittämään lumiukkoa kannon nokkaan...

4 kommenttia:

Minsu kirjoitti...

Täällä etelässä pupulla on jo kesänuttu päällä. Ainakin oli tänä aamuna meidän pihalla patikoineella omenapuun tappajalla. Sinitintit pesii jo ja jännityksellä seurataan, tuleeko niin kovia hallaöitä, että kävisi köpelösti.

Katja kirjoitti...

Täälläkin alkaa olla jänikset jo kesäväreissä, oravat tulee hyvää vauhtia perässä :)

Siiri kirjoitti...

Minsu ja Katja; Täällä koleat kelit jatkuu ja västäräkitkin ovat kadonneet. Oravaa en olekaan päässyt vielä näkemään, joko olisi harmaa nuttu vaihtunut punaiseen :)

Minsu kirjoitti...

Tänä aamuna oli meitin kurre omenapuussa sukimassa itseään. Ja taisi sillä olla mielessä myös lintujen ruokkimislaitteen herkut, mutta ketteryys ei ihan riittänyt niihin yltämiseen. Oli ihanan punainen turkki! Ja häntä NIIN pörreä että.