18.3.2010

Saunan pesu

Eilen päätin tormistautua ja pestä viimein saunan. Tämäkin homma on jäänyt aina muiden kiireiden keskellä, mutta nyt inspiraatio iski. Viikonloppuna äitini tulee lapsenvahdiksi poikaselle, joten kai sekin oli yksi syy laitella paikat kuntoon :)

Näpsin muutaman kuvan sauna- ja pesutiloista. Nämä remontoimme siis vajaa vuosi sitten. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, ilma oli pilvinen, eikä muutamasta pienestä ikkunasta juuri luonnonvaloa tulvinut...
Tässä on pikkuruinen saunamme:  Saunan seinäpaneeli on harmaaleppää ja oikealla näkyvä pysty "raita" on vanhaa makkarapaneelia, joka on sävytetty. Makkarapaneelit purettiin alakertaan johtavasta portaikosta ja muutama siistimpi säästettiin sitten tähän saunasisustukseen. Laudemateriaaleina käytimme tervaleppää, tummemmat osat on lämpökäsiteltyä ja osin sävytettyä.

Katossa käytimme kuituvaloa ja lauteissa on puolestaan ledit. Kiuas on Narvi Stony 18 ja se on puukiuas, tottakai! Kiukaaseen olemme olleet todella tyytyväisiä. Löylyt ovat pehmeät ja kosteat ja kiuas luovuttaa suuren kivimääränsä ansioista (200 kg) lämpöä vielä pitkään.


Niin saunan muuri, kuin pesuhuoneenkin tiiliseinä on vuorattu Altan harmaalla luonnonliuskekivellä. Kiviseinä jatkuu vielä "kulman ympäri" pukuhuoneen puolelle. Kivi on kiinnitetty muurauslaastilla ja saumattu mustalla sauma-aineella.

Laittelen kuvatuksia pesutiloista joskus jos jaksan ja jotakuta kiinnostaa.

3 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Vautsi mika sauna! Tuolla voisin minakin muutamat loylyt ottaa :).

Katja kirjoitti...

Upea sauna!

Siiri kirjoitti...

Tuula ja Katja;

Kiitos, tämä sauna on tehty niin mieleiseksemme kun vain suinkin voi :)